Exit-vragenlijst© Jeugdhulp aangepast

//Exit-vragenlijst© Jeugdhulp aangepast

Exit-vragenlijst© Jeugdhulp aangepast

In opdracht van Jeugdzorg Nederland heeft Stichting Alexander in samenwerking met Praktikon de Exit-vragenlijst© aangepast zodat de vragenlijst beter aansluit bij twee Outcomecriteria voor jeugdhulp. De aangepaste vragenlijsten zijn vanaf heden zowel beschikbaar via BergOp als op papier.

De Exit-vragenlijst© is in 2008 door Stichting Alexander ontwikkeld voor zorgaanbieders om tevredenheid van cliënten over de geboden hulp te meten na afsluiting van de hulp. Het instrument wordt sindsdien veel gebruikt door zorgaanbieders. Vanaf 2018 kunnen zorgaanbieders Outcomecriteria aanleveren bij gemeenten en het CBS. Twee Outcomecriteria lijken veel op twee vragen uit de oorspronkelijke Exit-vragenlijst©, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Deze twee vragen uit de Exit-vragenlijst© zijn nu aangepast, zodat ze de gevraagde informatie met betrekking tot de Outcomecriteria ‘Tevredenheid’ en het onderdeel ‘In hoeverre kan de cliënt zonder hulp verder’ uit  ‘Doelrealisatie’ kunnen opleveren.

Om verwarring te voorkomen met de oude lijsten hebben we de nieuwe vragenlijsten ‘Exit-vragenlijst Jeugdhulp 2018’ genoemd.  Jeugdzorg Nederland is voornemens om in de loop van 2018 de aangepaste Exit-vragenlijsten Jeugdhulp 2018© te laten valideren en evalueren. Om daarvoor voldoende ingevulde lijsten beschikbaar te hebben, is het de bedoeling om de bijgestelde lijsten te gebruiken. Voor meer informatie over de Exit-vragenlijsten© kunt u contact opnemen met Stichting Alexander via info@st-alexander.nl. Voor gebruik van de Exit-vragenlijst Jeugdhulp 2018© in BergOp kunt u contact opnemen met Praktikon via info@bergop.net.

2018-01-30T15:06:11+02:00januari, 2018|