Scholen

Home/Scholen
Scholen2018-06-05T08:49:13+02:00

BergOp voor scholen

Scholen

Ook binnen het onderwijs wordt er steeds meer gewerkt met gedragsvragenlijsten, bijvoorbeeld door een Intern Begeleider of schoolpsycholoog. Vragenlijsten kunnen in het onderwijs worden gebruikt om meer zicht krijgen op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het gedrag van leerlingen en op de sociale veiligheid op school. U kunt BergOp gebruiken in het basis-, voortgezet-, regulier- en speciaal onderwijs.

Huidige gebruikers van BergOp

Er zijn diverse scholen die al gebruik maken van de mogelijkheden van BergOp, zoals scholen van Altra en Horizon. Ook wordt BergOp toegepast in het regulier onderwijs, bijvoorbeeld bij scholen die gebruik maken van Positive Behavior Support.

Vragenlijsten

Vragenlijsten en formulieren kunnen via BergOp online ingevuld worden door verschillende respondenten, zoals leerlingen, ouders, leerkrachten of andere belangrijke personen in de omgeving van het kind. Daarnaast biedt BergOp de mogelijkheid om op klas- of schoolbreed niveau te kijken naar bijvoorbeeld de sociale veiligheid. Enkele voorbeelden van vragenlijsten die op scholen worden ingezet zijn: de TRF, de LSEO, PMT-K-2, registratie gedragsincident en SCHOBL-R. Bekijk hier een overzicht van alle vragenlijsten in BergOp.

Praktijkvoorbeelden

BergOp wordt in het onderwijs niet alleen gebruikt voor het verwerken van individuele gegevens, maar ook voor onderzoek binnen scholen. Een voorbeeld van onderzoek in het onderwijs door middel van BergOp: Pi7 Zelfregulatie in het onderwijs (leerbaarheid).

Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van andere gebruikers met BergOp? Bekijk dan de praktijkvoorbeelden.

Ga naar de bovenkant