Trainingen

Home/Trainingen
Trainingen2022-01-18T16:52:29+01:00

Training op maat

Wilt u meer uit BergOp halen? Wij verzorgen verschillende trainingen voor meer verdieping in het programma.

BergOp is geen doel, maar een middel om de manier van werken en meten binnen uw instelling efficiënter te laten verlopen. Voor de implementatie van het programma bieden wij diverse trainingen aan. Zo kunt u het programma optimaal benutten. Voor alle instellingen die een BergOp-licentie aanschaffen bieden we ondersteuning op maat. We komen bij u langs om BergOp samen met u in te richten en om instructietrainingen te geven aan de gebruikers. Dit is bij de licentiekosten inbegrepen. Naast de instructietraining bieden wij aanvullende trainingen aan. Ook hiervoor komen we graag bij u langs.

Inrichting en instructie

Samen met twee of drie mensen van uw instelling richten wij uw BergOp-omgeving in. We zorgen ervoor dat gegevens op de juiste niveaus kunnen worden ingevoerd en kijken samen hoe BergOp het best aansluit bij uw organisatie. Tijdens een instructietraining geven wij uw medewerkers aanwijzingen over de functies van BergOp waarmee zij gaan werken. Het is een training op maat, die tegemoet komt aan uw wensen. Wilt u vragenlijsten via de mail versturen of op papier afnemen? Of wilt u op een andere manier met BergOp werken? Wij leggen uit wat u maar wilt weten. Een instructietraining duurt gemiddeld twee tot drie uur.

Kosten en contact

In onderstaand overzicht vindt u alle informatie over de inhoud en kosten van de trainingen. Voor overige vragen over de trainingen kunt u contact opnemen met Praktikon.

Aanvullende trainingen

 • BergOpfriscursus
  Deze cursus is identiek aan een instructietraining, maar kunt u inkopen als er behoefte is aan een opfriscursus. Bijvoorbeeld als er veel nieuwe medewerkers zijn of als uw instelling het gebruik van BergOp gaat intensiveren of veranderen.
 • Logistiek dataverzameling
  In deze training leert u hoe u het gebruik van BergOp en het invullen en bespreken van vragenlijsten kunt integreren in de huidige logistieke processen van uw instelling. Enkele vragen die hierbij aan bod komen zijn: Wanneer kan een vragenlijst worden afgenomen? Wie van onze instelling voert de cliëntgegevens in?
 • Werken met vragenlijsten
  In deze training leert u hoe u de resultaten van vragenlijsten kunt bespreken met cliënten en/of ouders. Ook krijgt u inzicht in hoe de vragenlijsten kunnen worden ingezet bij een behandeltraject. We bieden een basistraining en een vervolgtraining aan.
 • Scientist Practitioner
  Deze cursus vergroot de wetenschappelijke houding (attitude) van gedragswetenschappers. In vier bijeenkomsten van drie uur krijgt u inzicht in de canon van sociaal wetenschappelijk onderzoek, leert u te reflecteren op plannen uit de eigen organisatie en hoe u praktijkvragen omzet naar wetenschappelijke vragen en andersom.

Ga naar de bovenkant