Herziene UCL-R beschikbaar

Herziene UCL-R beschikbaar

Vanaf nu is de UCL-R (van uitgever Pearson) beschikbaar in BergOp, de herziene versie van de Utrechtse Coping Lijst (UCL). Met de UCL-R brengt u in kaart hoe iemand omgaat met problemen en ingrijpende gebeurtenissen. Dit levert waardevolle informatie op voor bijvoorbeeld behandeling of persoonlijkheidsonderzoek. De vragenlijst is bedoeld voor adolescenten (vanaf 14 jaar) en volwassenen.

Wat is er veranderd?
In de nieuwe UCL-R zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn de normen herzien met behulp van een nieuwe representatieve steekproef. Daarnaast is de formulering van de vragenlijst flink verbeterd, zodat deze beter aansluit op de belevingswereld van de cliënt en begrijpelijker is. De vragen zijn voortaan vanuit de ik-vorm geformuleerd en ouderwets en spreekwoordelijk taalgebruik zijn verwijderd. Deze en meer aanpassingen vindt u terug op de website van Pearson.

U kunt de nieuwe handleiding aanschaffen via Pearson. Ook kunt u desgewenst de bijbehorende training (laten) volgen. Meer informatie hierover vindt u op www.pearsonclinical.nl/ucl-r-basistraining-afname-scoring-interpretatie.

Wilt u de nieuwe UCL-R via BergOp gebruiken? Stuur dan een bericht naar uw contactpersoon bij Praktikon.

 

Oktober 2023

Gerelateerde Uitgelicht

Wilt u graag

  • Meer informatie ontvangen over BergOp?
  • BergOp in actie zien middels een demo?
  • Een persoonlijke offerte ontvangen?

Neem contact met ons op.

Vul het formulier hiernaast in en we reageren binnen enkele werkdagen op uw bericht. Bellen kan ook:

024 – 36 15 480

Voor technische support, neem contact op met onze technische helpdesk: 

024 - 70 09 738